SUP les

SUP’s UP biedt wekelijks op vaste tijden diverse SUPlessen en -tours aan in Rotterdam. Je leert de juiste techniek en het is vooral gezellig & stimulerend om te suppen in groepsverband. Of je het nou gewoon een keertje wil proberen, een ontspannen tochtje wilt maken of echt een nieuwe sportuitdaging zoekt, het is allemaal mogelijk. Suppen ziet er wellicht heel makkelijk uit, maar we raden echt aan om les te nemen en niet zomaar het water op te gaan. Met begeleiding en de juiste techniek wordt het namelijk een stuk leuker.

Je kunt je opgeven voor een enkele les. Ook hebben we aantrekkelijk geprijsde lespakketten. Deze blijft het hele seizoen geldig en je kunt zelf geschikte momenten inplannen en weer wijzigen in het boekingssysteem.
Kinderen kunnen meedoen met de lessen vanaf 12 jaar. Als je met vrienden, familie of collega’s wilt suppen als groepsactiviteit vind je hier meer informatie. Ook bieden we privelessen met 1 of 2 personen.

SUP’s UPdate: Dit seizoen organiseren we geen wekelijkse lessen omdat we geen vaste locatie meer hebben. We bieden daarom op dit moment alleen nog privélessen en voor groepen op aanvraag aan op flexibele locaties.

 

SUP basisles

Is het de eerste keer dat je gaat suppen of heb je nog maar weinig ervaring dan is er in deze beginnersles aan de kant eerst uitgebreid uitleg over de basistechniek, materiaal en veiligheidsaspecten, nemen we de tijd om gevoel te krijgen met het board, de peddel en je balans. We maken een klein tochtje over de plas en je zult merken dat eventuele spanning in het begin van het zoeken naar balans al snel verdwijnt en je kunt genieten van de omgeving.

We adviseren -afhankelijk van je sportervaring – tenminste 1 tot 3 basisles(sen) te nemen, zodat je het goed onder de knie krijgt. Vervolgens kun je dan meedoen met de ervaren SUP lessen en tours. Ook kun je je daarna inschrijven voor een SUPyoga les. We bieden nu ook pakketten van 3 beginnerslessen en 2 tours of 2 beginnerslessen en 1 tour.  Kies het pakket dat bij je past.

Kosten: losse les €25,-  |  3-lessenpakket €65,-  (2/1)| 5-lessenpakket €110,- (3/2) (inclusief materiaal)

Tijden:  p.m.

 

SUP vervolgles / tour

In deze meer ervaren SUPles maken we met elkaar een leuke ontspannen tocht over de plassen, afhankelijk van de groep zal het tempo per keer of in deelgroepen variëren. Er is daarbij veel aandacht voor de juiste houding, effectieve peddelslag en leer je ook handige draaitechnieken. Je kunt aansluiten bij deze SUP les als je (tenminste) een keer de beginnersles hebt gedaan of al ervaring hebt met suppen maar wilt werken aan je techniek.

Kosten: losse les €25,-  |  3-lessenpakket €65,-  | 5-lessenpakket €110,- (inclusief materiaal)

Tijden: p.m.

 

 

 

SUP priveles

Wil je snel progressie boeken in het suppen. Dan is het ook mogelijk om een priveles te nemen. Met veel directe aandacht worden alle tips en trics uitgelegd. We zullen in overleg een geschikt moment in plannen. Er zal bij een priveles extra veel aandacht zijn voor het ontwikkelen van een juiste houding en techniek.

priveles 90 min  3x priveles 90 min
1 persoon €80,- pp €200,- pp
2 personen €50,- pp €125,- pp

 *prijzen zijn inclusief btw, materiaal, wetsuits en instructie

 

SUPmateriaal

We streven in de SUPlessen naar een goede kwaliteit en daarvoor heb je degelijk en betrouwbaar materiaal nodig. SUP’s UP werkt al sinds het begin samen met het toonaangevende merk Fanatic en varen elk seizoen weer op het nieuwste materiaal. Onze vloot bestaat vooral uit inflatable boards omdat deze duurzaam zijn. Aan het einde van het seizoen zijn deze voor een aantrekkelijke prijs over te nemen. Naast de stabiele allround modellen hebben we dit jaar  voor de SUPsessies en -trainingen een aantal touring en racemodellen toegevoegd aan het assortiment. Er zijn dus verschillende modellen om te proberen. Mocht je er aan denken om een board aan te schaffen, kun je dus ook de SUPlessen benutten om de verschillende boards te testen en ervaren wat je voorkeur heeft.

 

Locatie en tijden Rotterdam

De SUPlessen vinden plaats op de Bergse Plassen in Rotterdam. Onze opslag staat op het terrein van Watersport Vereniging Aegir. We verzamelen op het terras (aan het water) van het clubgebouw. Je kunt hier voor aanvang van de les of na afloop (op eigen kosten) een drankje bestellen.
Bergse Plassen | WV Aegir | Prinsemolenpad 4 | Hillegersberg, Rotterdam
Let op: navigatie stuurt je soms naar de andere kant van de Rotte. De meest logische route is vanaf de Straatweg over de Prins Bernardkade, vervolgens aan het einde links over het sluisje en direct weer links, door het hek. Mocht het hek gesloten zijn, bel dan even: 06 18817487 . Parkeren met de auto kan gratis op het terrein als er voldoende plek is.

 

Prijzen

prijs per persoon*  duur
enkele les €25,- 75 min
3 lessenpakket (3 x) of (2x/1x) €65,- 3x 75 min
5 lessenpakket (5 x) of (3x/2x) €110,- 5x 75 min
SUPyoga les €25,- 75 min
SUPles met eigen materiaal €15,- 75 min
SUP events variabel

 *prijzen zijn inclusief btw, materiaal, wetsuits (indien nodig)  en instructie. Rittenkaarten zijn tot het einde van het SUPseizoen geldig.

Goed om te weten

 • Inschrijven en vooraf online betalen via het boekingssysteem is nodig om een plekje te reserveren. Verplaatsen van je les kan tot 24 uur voor aanvang van de les via het boekingssysteem
 • De les gaat door bij 4 personen en het maximum aantal deelnemers is 12.
 • Suppen is weersafhankelijk, check daarom altijd even je  email een dag van te voren, of de les wel doorgaat. Er wordt altijd een dag van te voren een bevestiging gestuurd .
 • Lessen duren ca. 75 minuten en is inclusief materiaal (board en peddel) Als je je eigen board meeneemt, is er een gereduceerd tarief.
 • Doe (sneldrogende) sportkleding aan en neem droge kleding mee voor na de les. Omkleden is mogelijk in de kleedkamer van de vereniging.
 • Draag slippers aan de kant. Suppen doen we op blote voeten.
 • wetsuits zijn alleen beschikbaar  in het voor en na-seizoen, in de zomer suppen we altijd in sportkleding.
 • waardevolle spullen (telefoons/portemonee/ sleutels) kun je achterlaten in de afgesloten opbergbox van SUP’s UP, tassen en kleding (onbewaakt) in het opslaghok
 • Kinderen vanaf 12 jaar kunnen meedoen onder begeleiding van een volwassene. Kleine kinderen kunnen mee op de plank, alleen als de ouder voldoende ervaring heeft met suppen. Reddingsvestjes zijn beschikbaar.
 • SUP’s UP is een ASI gecertificeerde SUPschool   
 • De leskaarten zijn geldig tot einde van het seizoen (en kunnen niet worden meegenomen naar volgend jaar! Het seizoen loopt van april tot september.
 • Wil je liever een privéles of een groepsclinic op maat op een voor jouw geschikte tijd en locatie? Dat kan ook.
 • Het komende reguliere seizoen begint op 28 april en eindigt 4 oktober 2020