SUP’s UP

Wie is SUP’s UP?

 

Caroline Ammerlaan

supmeeting8SUP’s UP is begin 2012 opgericht door Caroline Ammerlaan: “Als fanatiek watersporter kwam ik tijdens een kitesurftrip al vroeg in aanraking met Stand Up Paddling. Het was in het begin even zoeken naar mijn balans, maar al snel was ik verkocht! Op Scheveningen woon ik dicht bij zee en breng ik zoveel mogelijk tijd door op de sup. Het is de ideale work-out op vlak water en de grootste uitdaging als er golven staan! Ik ben teamrider voor het toonaangevende SUPmerk  Fanatic en gerelateerde produkten van Ion.  Ik vind suppen geweldig omdat het je echt even terug brengt bij jezelf, je ademhaling, lichaamshouding, spierkracht en balans. Het past dan ook echt in mijn drukke, maar bewuste levenstijl.  Alhoewel je alle kanten uit kan met deze sport, richt ik me naast de supschool vooral op het golfsurfen met een supboard. Hierin probeer ik mezelf continu uit te dagen in de golven voor mijn deur op Scheveningen waar ik woon of door mijn wave-sup op reis mee te nemen naar mooie bestemmingen met goede golven. Zoals te zien is op onderstaand filmpjes van Costa Rica en Marokko. De passie die bij mij ontstaan is voor deze sport wil ik graag overbrengen op anderen. Dit doe ik door het geven van SUP clinics aan groepen (bedrijfsuitjes/vrijgezellenfeestjes), SUP tours te organiseren op verschillende wateren in het land of het buitenland en op diverse events het suppen onder de aandacht te brengen.

Daarnaast kan iedereen tijdens de SUP lessen in Rotterdam kennis maken met suppen of met regelmaat mee doen, omdat het de ideale workout is. Je traint het hele lichaam, terwijl je kunt genieten van de rust en de ruimte op het water en lekker buiten bent. Dus pak die peddel want SUP’s UP!”

ASI_accr_school_SUP_s

Caroline heeft bij ASI Academy of Surfing Instructors in Engeland een cursus gedaan en is gekwalificeerd SUPinstructor level 1 & 2 en in het bezit van een water safety rescue award.

SUP’s UP TEAM

Annemieke Boon
Annemieke zag 10 jaar geleden voor het eerst een SUPboard in de water- en wintersportshop Siem de Jong Funsports, waar zij heeft gewerkt. Dat was toen wel even wat! Ze is vrij snel gaan oefenen en ontdekken wat ze ervan vond. “Ik kan mij nog goed herinneren dat ik met een groep mannen mee was een tochtje maken door de Delftse grachten. De techniek van het peddelen kenden we toen nog niet echt, dus zij gingen voornamelijk op kracht. Dat hield ik natuurlijk bij lange na niet bij! Naarmate ik de techniek steeds beter begreep begon ik er meer lol in te krijgen en nu ben ik zelfs instructrice! Het leuke aan lesgeven vind ik om ervoor te zorgen dat mensen meer plezier krijgen in het peddelen. Door de juiste tips en tricks te geven, gaan zij makkelijker vooruit, staan zij meer ontspannen op hun board en gaan zij steeds wat harder. Daar worden zij blij van, en ik ook! Daarbij kijk je je ogen uit op de Bergse Achterplas. Allemaal mooie recreatiehuisjes op (schier)eilandjes en leuke kruip-door-sluip-door watertjes. Het is er prachtig!
Leanne Dijkstra

“Ik ben begonnen met suppen omdat mijn man en ik op zoek waren naar een nieuwe leuke uitdagende sport die we samen konden doen. We houden beiden van lekker buiten sporten en snowboarden graag, maar dat is hier in Nederland uiteraard niet altijd te doen. Zo kwamen we uit bij suppen en boekten we onze eerste suples bij SUP’s UP Daarna waren we eigenlijk gelijk verkocht! Meteen beiden een board aangeschaft en er op uit getrokken met de sup. We houden van het maken van tochten in de natuur zoals in de Biesbosch, maar vinden het ‘urben suppen’ -waarbij we vanaf het water de stad ontdekken bijvoorbeeld in Rotterdam, Gent, Leiden of Delft- ook echt te gek. Wanneer we op vakantie zijn maken we ook altijd wel een mooi tourtje bijvoorbeeld langs de kust van Ibiza waar het echt prachtig suppen is!
Wat ik heerlijk vindt aan suppen is de rust en ruimte die ik er door voel. Het echt even weg zijn van al het andere om me heen wat ook allemaal heel leuk is maar vaak erg druk. Op het water op mijn board kan ik echt even gewoon genieten van dat moment. En dat terwijl je tegelijkertijd ook nog een goede work-out hebt! Ook zie je de omgeving vanaf het water echt vanuit een ander perspectief, waardoor ik mijn stad Rotterdam weer vanuit een heel ander beeld heb leren kennen. Suppen in de zomer met heerlijk weer is natuurlijk fantastisch, maar eigenlijk vindt ik het nog mooier in de winter. Dan is alles echt ‘stil’. Wanneer ik dan op mijn board langs de rietkragen vaar terwijl er nagenoeg geen geluid om me heen is, heb je echt een uniek moment. Deze ervaringen deel ik heel graag met anderen. Ik vind het super tof om te zien dat de meeste mensen suppen in het begin best spannend vinden, maar gaande weg de les steeds meer feeling met het board, het water en hun eigen kunnen daarin krijgen. Het is echt gaaf om hen daarbij te kunnen begeleiden.”

 

 

Judith Schwendener

Op meer, rivier, plas of zee… als ‘bergenmens’ waren dit niet mijn meest gebruikelijke speeltuinen. Dankzij het suppen heb ik de wateren van een nieuwe kant kunnen ontdekken. Ik vind het heerlijk om op eigen kracht vooruit te komen en elke keer weer een ander omgeving te bewonderen! Suppen is voor mij de perfecte balans tussen inspanning en ontspanning. Met een leeg hoofd en een gelukkig lijf kom thuis van mijn sup-avonturen. Hoe fijn is het dan om deze fascinatie met mensen te delen, de techniek aan te leren en samen plezier te hebben!

Judith is sportief  en flexibel  en neemt zo af en toe de lessen van de andere twee dames over, zodat die er ook even tussen uit kunnen.