SUP op zee

Wil je leren suppen op zee en snel progressie boeken? Dan is een priveles een perfecte manier om het snel onder de knie te krijgen. Bij SUP’s UP kun je hiervoor terecht. Caroline Ammerlaan is supinstructeur en heeft al 10 jaar ervaring met suppen op zee. Als teamrider voor Fanatic en ion heeft ze al diverse woeste zeeën getrotseerd. Met veel directe aandacht en enthousiasme worden alle tips en trics haarfijn uitgelegd. Suppen op een deinende zee geeft een extra dimensie. Het balanceren is uitdagender en als er golven zijn is het de kunst om met de branding mee te surfen, maar een mooie sunsetsessie op een spiegelgladde zee is ook genieten!

priveles SUP

Locaties
ik woont op een prachtige locatie direct aan zee. Vanuit mijn opslag is het slechts een paar passen van het strand. Heel praktisch dus om van daar uit te starten en ik ken de zee met al zijn dynamiek hier heel goed.

Ik ben redelijk flexibel in de lestijden. We zullen in overleg een geschikt moment in plannen.

Materiaal
De school beschikt over diverse types SUPboards: inflatables, hardboards, waveboards en raceboards, allemaal van het toonaangevende merk Fanatic. Afhankelijk van het niveau en het doel, kiezen we passend materiaal.

Programma
Aan het begin van SUPles wordt er op het strand uitgebreid instructies gegeven over het materiaal, positie op het board, de peddeltechniek en veiligheidsaspecten. Vervolgens gaan we het water op en de uitdagingen aan!
Afhankelijk van het doel en condities van de zee, oefenen we met balans, een juiste houding en peddelslag en maken we een tochtje, spelen we wat met de golven om na max 1,5 uur weer terug te keren op het strand.
In totaal kun je voor je tijdsplanning rekening houden met 2 uur.

kledingadvies
Op zee dragen we wetsuits. Er zijn wetsuits in allerlei maten beschikbaar en in de prijs inbegrepen. Suppen doen we op blote voeten en schoeisel is (behalve in het vroege voorjaar) in principe niet nodig.