SUP yoga

For info in english

Yoga-houdingen op een wiebelend board, balancerend op het water. SUPyoga klinkt misschien uitdagend voor je balans, maar het is vooral ook heel ontspannend, leuk en een unieke ervaring. Met suppen kom je al in een flow en doordat je op het water en buiten bent en in de SUPyoga lessen gaan we daar helemaal in op!

 

SUP yoga workshop

De SUPyoga workshops zijn fun en heerlijk ontspannend op het water. Als je nog nooit gesupt hebt, is dat geen probleem. We leren je ook de basis van het suppen. Al ligt de nadruk van deze les wel op de yoga. In totaal duurt de workshop 2 uur.

De SUPyoga workshop begint dus met uitleg van de basistechniek, materiaal en veiligheidsaspecten van het suppen. Geen ervaring met suppen is dus geen probleem. We starten vervolgens op de kant met eerst met een korte yoga warming up. Vervolgens gaan we het water op en krijg je de tijd om te wennen aan de balans op het board, peddelen we een stukje en zoeken we een rustige plek op waar we de les vervolgen met yogahoudingen op het board.  Daarna peddelen we weer terug. Je hoeft geen ervaring met yoga te hebben. De oefeningen zijn aan te passen naar wat jouw lichaam kan.

Regelmatig organiseren we samen met verschillende yogascholen en -docenten een SUPyoga workshop. Wil je zelf ook een SUPyoga les organiseren voor jouw yogaschool of voor een groep? Op aanvraag organiseren we ook SUP Yoga op maat op voor groepjes van minimaal 4 personen. Leuk ook bijvoorbeeld als invulling van een teamdag waarin balans centraal staat. Neem contact op voor de mogelijkheden.

prijs:  €35,-

Data: zaterdag 2 september 11:00 uur

Inschrijven

SUP yoga docent

Mathilda Bezemer

Mathilda is Nederlandse maar leefde bijna 20 jaar in Azië en ontdekte yoga in 2004.

Haar ‘down-to-earth’ manier van lesgeven werd beïnvloed door uiteenlopende yogastijlen die ze beoefende en studeerde, zoals de traditionele yoga in India, Iyengar yoga in Bali, Indonesië en Vinyasa flow in Londen. Door haar langdurig verblijf in het tropische Azie is Mathilda gek op alles nabij, op en in het water. Daar ontdekte ze ook per toeval het suppen. Omdat ze al yogalessen gaf in een studio lag de combinatie van yoga op een supboard voor de hand. Wind, water en zon of regen laten je de yoga principes van balans, evenwicht en focus nog beter toepassen op jezelf !

Mathilda’s lessen zijn gevuld met positiviteit en fun!  Ze starten met een ademhalingsoefening om het zenuwstelsel te kalmeren. Opwarmend door zachte beweging,  ga je door naar meer vloeiende houdingen die alle spieren toniseren, het lichaam versterken en helen, ondersteund door de ademhaling. Vervolgens houdingen die een betere uitlijning ontwikkelen zodat je voorbereid bent op bijv. achterwaartse buigingen of andere, door haar gekozen, houdingen waarbij flexibiliteit in de wervelkolom wordt bevorderd. Verwacht ‘twists’ om vastgehouden spanning te ontrafelen en voorwaartse buigingen voor het concentratievermogen naar het einde van de les. Mathilda’s ontspannen begeleiding en korte meditatie ter afsluiting, zullen ervoor zorgen dat je haar les verlaat met een gebalanceerd, verjongd en energiek gevoel.

 

 

 

 

 

 

 

 

Goed om te weten!

  • Heb je nog nooit eerder gesupt, dan vragen we je eerst mee te doen met een beginnersles suppen. Het is fijn als we in deze les ons kunnen richten op de yoga en niet op suptechniek.
  • Je kunt gewoon in sport/yogakleding mee doen. Doe diverse laagjes aan… Er is natuurlijk een kans dat je nat wordt, maar neem een reserve setje kleding mee in je tas.
  • Neem een handdoek en een flesje water mee.
  • Je spullen kunnen in de opslag van SUP’s UP achtergelaten worden.
  • De SUPyoga is (meer nog dan de SUPlessen) afhankelijk van de weersomstandigheden. Indien het te winderig is of te nat/koud, zullen we overwegen om de les te annuleren. Hou daarom je email in de gaten.