06 18817487
info@supsup.nl

SUP & YOGA WEEK PORTUGAL

for english version: go here

INTRO

We hebben de ultieme SUP -bestemming gevonden! Een eco-retreat in het “Costa Vicentina National Park” in het Zuiden van Portugal, ver weg van alle drukke touristische stranden en resorts, waar je authenthiek Portugal kan ervaren met natuur, stranden en rustieke dorpjes. Wat maakt deze plek voor suppen zo uniek? Je kunt hier in de directe omgeving suppen op diverse rustige wateren. Er zijn prachtige rivieren die door de valleien stromen, azuurblauw water en rotskusten, grotten en verstopte stranden om per sup te ontdekken. Voor wie wat meer uitdaging zoekt en wil (sup)surfen op de golven, is er ook de westkust met baaien waar de golven binnen komen rollen. Naast suppen zijn er dagelijks yogalessen, lekker en gezond eten, kun je genieten van een prachtige omgeving en andere activiteiten ondernemen.

Voor wie is deze trip geschikt? Deze SUP yoga retreat week is geschikt voor beginners en ervaren suppers. Ook voor yoga hoef je geen ervaring te hebben. Je kunt samen met een vriend(in)komen, als stel meedoen, maar ook zeker alleen! Wil je geen yoga doen en/of juist extra surflessen nemen, kan dat ook. We passen je pakket op jouw wensen aan.

 

DATUM 2017

25 sept – 2 okt

 

GROEPSGROOTTE

6 – 10 deelnemers

 

LOCATIE

Odeseixe

Het dorpje Odeceixe bestaat eigenlijk uit 2 delen, het oude stadje met witte huisjes en een fotogenieke oude windmolen gelegen op een heuvel, 4 km ten westen van de hoofdweg, als je de rivier Seixe -de scheiding tussen Alentejo en Algarve)-volgt richting oceaan, dan vind je daar Praia Odeceixe, oftewel het stranddorpje met een surfschool, een paar barretjes en restaurants. De baai is omgeven door kliffen en een absolute schoonheid met eindeloze wandelmogelijkheden over de kliftoppen.

 

 

 

 

 

Vida Pura

We verblijven op ‘Eco Retreat & Inspiration Land’ Vida Pura. Dit Landgoed ligt op een heuvel in een idyllische vallei en is gebaseerd op bio-dynamische principes. Er zijn verschillende opties om in te verblijven. Er is een villa –helemaal duurzaam gebouwd- met een grote keuken en woonkamer en heel groot terras met het prachtige uitzichten over de vallei en de rivier Seixe. Dit zal onze basisplek zijn waar we ook eten aan de grote eettafel. De villa heeft een aantal kamers. Daarnaast zijn er luxe tipi’s als je iets meer ‘buiten’ gevoel wilt ervaren. Als je iets meer privacy wilt (met zijn tweeën) dan kun je ook in een appartement verblijven.
Activiteiten die hier wordt aangeboden (naast het SUPprogramma) zijn allemaal gelinkt aan gezondheid en welzijn, zoals surfen, yoga en andere leuke workshops. Ezels, honden, katten, eenden en kippen lopen hier vrij en vrolijk rond. Robin is een van de Nederlandse eigenaren en zegt: “Het is ons doel om mensen de gelegenheid te geven om innerlijke rust te ervaren gewoon door hier te zijn en daarnaast ook onze idee van een pure lijfstijl , ethisch en eco-verantwoord. (I love the seaside)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ETEN

Iedere ochtend staat er in de Villa waar we verblijven een uitgebreid buffetontbijt klaar. Ook wordt hier op 3 avonden een uitgebreid diner bereid door een lokale chef met producten uit eigen tuin. Het is in principe een Macrobiotisch dieet, maar vis of vlees is op verzoek ook mogelijk.
De andere avonden ben je vrij om van onze eigen keuken gebruik te maken en je eigen eten te maken of ergens anders te eten. Afhankelijk van de groep kunnen we gezamenlijk ook naar een van de leuke eetadresjes in de omgeving.

 

ACTIVITEITEN

Yoga

Elke ochtend ( voor het ontbijt) is er een yogales (1,5 h) op het yogadek met prachtig uitzicht over de vallei.

Meer info: pm

SUPprogramma

We werken samen met een  locale SUPschool. Zij zullen ons meenemen naar de mooiste supplekken in de omgeving. Ze hebben hoogwaardig SUPmateriaal, dat overeenkomt met de standaard die we zelf in onze school ook bieden.  Voor beginners is er tijd voor introductieles om je op weg te helpen.  Als je al ervaring hebt, zullen we zeker werken aan een goede techniek.

Deze sup-activiteiten staan op de planning*:

 • Odiceixe River Tour (4 h)
 • Lagos Grottos sunrise tour (3 h)
 • Secret beach tour (3h)
 • SUP Wave session (2/3h) / SUPyoga (2/3 h)

*afhankelijk van de wind/wateromstandigheden zullen we de volgorde van het programma die week bepalen.

Elke SUP activiteit is inclusief een ervaren supinstructeur, materiaal  (board, peddel en wetsuit/reddingsvest indien nodig), GO PRO fotos van de tour en transport

 

 

 

 

 

Opties:

 • Amoreira River Tour (4 h)
 • extra SUP Wave session
 • surfles/-verhuur
 • kitesurfles
 • massages
 • mountainbiken
 • paardrijden

Te bezichtigen:

 • Aljezur, Middeleeuws stadje
 • Carrapeteira, schattig klein stadje dichtbij het strand
 • Lagos, middelgroote vissersstad, goed om te winkelen
 • Sagres, de meest indrukwekkende kliffen van de Algarve en het meest Zuidwestelijke punt van het vasteland van Europa.

 

OVERZICHT

Inclusief
* 7x nachten in Vida Pura
* 7x ontbijt
* 3x diner
* 5x yogales
* 4x SUPactiviteiten
* transport naar de SUPactiviteiten

Exclusief
* Vliegticket
* transfer vliegveld – Odeseixe / Odeseixe – vliegveld
* Annulerings- en reisverzekering
* Autohuur

 

REIZEN


Je kunt vliegen op zowel Faro als Lissabon. Voor bussen van Lissabon – Odeseixe check en van Faro naar Odeseixe check
We kunnen ook transfers regelen naar onze locatie vanuit Lagos of van het vliegveld. Prijzen hiervoor zijn afhankelijk van de groep en wordt in overleg georganiseerd.

 

PRIJZEN

type accomodatie Prijs per persoon
kamer gedeeld (2p) € 650,-
kamer single € 825,-
tipi gedeeld (2p) € 650,-
tipi single € 825,-
kamer gedeeld (2p) € 750,-

NB: Dit zijn EARLY BIRD prijzen, €50,- wordt toegevoegd als je na 31 augustus 2017 boekt.
Een aanbetaling van €200,- is nodig om je plekje te reserveren. Het complete bedrag moet 1 maand voor aanvang van de retreat zijn overgemaakt.

Geen interesse om met de yogalessen mee te doen? Dan krijg je €50,- korting op het bovenstaande bedrag.

Wil je mee? Stuur dan een mailtje naar info@supsup.nl of bel naar 06 18817487 en stel gerust vragen die je nog hebt. Alle info wordt je dan toegestuurd.